Spoštovani,

razumemo Vašo skrb in odgovarjamo na Vaše vprašanje glede vzorcev, ki ste jih shranili pri podjetju Biobanka. Takoj Vam zagotavljamo, da so vzorci varno shranjeni in da naše podjetje skrbi za njih z najnovejšo in ustrezno tehnologijo ter skupino usposobljenih strokovnjakov.

Podjetje Biobanka, s katerim imate sklenjeno pogodbo o shranjevanju, ne posluje več in posledično tudi ne izvaja storitev, ki se jih je zavezalo izvajati v skladu s pogodbo, ki ste jo sklenili z njimi. Skrb za varno shranjevanje Vaših vzorcev je prevzelo podjetje GaiaCell že pred meseci, ker je vodstvo sprejelo sklep, da bo zanje še naprej skrbelo, dokler se ne razreši pravna podlaga za nadaljnje shranjevanje. S tem so bili povezani pomembni stroški, vendar smo odgovorno prevzeli to skrb.

Z našo ekipo strokovnjakov, vrhunsko opremo in bogatimi izkušnjami zagotavljamo, da so Vaši vzorci ustrezno in strokovno shranjeni. Naj poudarimo, da nismo pravni naslednik podjetja Biobanka in smo se znašli v tej situaciji, ker imamo sedež na istem naslovu, imamo ustrezna opremo in ustrezna dovoljenja za shranjevanje (to sicer ni bila naša osnovna dejavnost), imamo ekipo strokovnjakov in smo zaradi etičnosti dali prednost hranjenju neponovljivih bioloških vzorcev Vaših otrok pred našimi drugimi poslovnimi ambicijami. Zato ostajamo na razpolago in bomo Vaše vzorce hranili tudi naprej, če se le tako Vi odločite. V vsakem primeru lahko do svojih vzorcev dostopate brezplačno, če jih potrebujete za zdravljenje. V tem delu bomo storili vse, kar je v naši moči, da upravičimo Vaše zaupanje.

Radi bi poudarili, da so Vaši vzorci ves čas ostali shranjeni na isti lokaciji – Prevale 9, 1236 Trzin. Podjetje GaiaCell je prevzelo skrb za njihovo vzdrževanje izključno zato, da ne bi prišlo do njihovega uničenja. Pri vsem navedenem Vas prosimo, da sprejmete z razumevanjem tudi našo situacijo:

  • nismo pravni naslednik Biobanke;
  • z njo nimamo poslovnih povezav;
  • nismo podjetje, ki bi moralo po zakonu izvajati back-up storitve Biobanki v primeru težav;
  • iz naslova pogodb, ki ste jih sklepali z Biobanko, nismo nikoli prejeli nobenih finančnih sredstev;
  • smo podjetje z visokimi etičnimi standardi, ki ima vsa dovoljenja (Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke – JAZMP) za opravljanje shranjevanja, ki ima strokoven in predan kader in opremo ter smo sposobni vse tudi vzdrževati;
  • varnost in ustreznost hranjenja je pred kratkim preverila JAZMP.

V GaiaCell smo se odločili, da bomo tistim, ki so svoje obveznosti poravnali Biobanki, stopili nasproti tudi v primeru odločitve za nadaljnje hranjenje vzorcev. Trenutno pripravljamo dokumente za shranjevanje vaših vzorcev pri nas. Okviren strošek za tiste, ki so obveznosti poravnali Biobanki, bo določen na mesečni ravni in bo zajemal le najnujnejše administrativne in manipulativne stroške. Po naši trenutni oceni bo to 20 eur mesečno. Pregledujemo celotne protokole hranjenja s ciljem, da ta znesek še znižamo.

Vse stranke Biobanke, ki so shranjevale vzorce (tkivo popkovnice, popkovnično kri, zobno pulpo), bomo še v tem tednu seznanili z možnostjo nadaljnjega shranjevanja v Republiki Sloveniji.

Morebitna vprašanja o poslovanju Biobanke, Vašem razmerju z njo in njenimi obveznostmi prosimo, da naslavljate na njihovega lastnika, MBSI Švica in Vincula Group Beograd. Podatki so dostopni v AJPES.

Vse nove informacije glede shranjevanja bomo tudi v prihodnje redno objavljali na naši spletni strani https://gaiacell.net/shranjevanje/. Glede na veliko število Vaših vprašanj vljudno prosimo za Vašo podporo izbranemu načinu skupne komunikacije.

Hvala za Vaše razumevanje in strpnost v tej situaciji – situaciji, v kateri smo se znašli skupaj z Vami!

Ekipa GaiaCell
napredne celične in genske terapije

Obvestilo strankam Biobanke

Spoštovani,

Vas, stranke Biobanke, kjer ste shranjevali vaše vzorce (popkovnice, popkovnično kri), bomo še v tem tednu seznanili z možnostjo nadaljnjega shranjevanja v Sloveniji. Vprašanja o Biobanki, prosimo, naslovite na njihovega lastnika, MBSI Švica in Vinkula Group Beograd.  

Vaši vzorci so varno shranjeni v Sloveniji in skrbimo za njih v GaiaCell-u. Do njih lahko dostopate, kadarkoli bi jih potrebovali, brezplačno.

Tudi v prihodnje lahko shranjujete vzorce pri nas v GaiaCell-u. Za to moramo v Gaiacell pripraviti pravilno zakonsko podlago.
Cena shranjevanja bo oblikovana na mesečni ravni, izključno za administrativne in tehnične stroške, okvirno 26 €. V kolikor bo le mogoče, bomo ta strošek še znižali.

Vse nove informacije glede shranjevanja boste tudi v prihodnje prejeli na tej spletni strani.
Glede na vaše veliko število vprašanj, vljudno prosimo za vašo podporo temu načinu skupne komunikacije.
Zahvaljujemo se za vaše razumevanje in strpnost v tej situaciji, v kateri smo se znašli vsi skupaj.

Vaša Ekipa

GaiaCell d. o. o.
napredne celične in genske terapije

Dragi uporabniki,

obveščamo vas, da  žal ne posluje več in ne izvaja več svojih storitev.

Da bi zagotovili, da so vaši vzorci varno shranjeni, je ekipa GaiaCell prevzela skrb zanje. S svojim znanjem, opremo in izkušnjami smo poskrbeli, da je vse ustrezno in strokovno shranjeno. Tudi v prihodnje bomo za vaše vzorce skrbeli mi, razen če se odločite drugače. Še vedno čakamo dovoljenje Informacijske pooblaščenke za neposredno komunikacijo z vami, a že delamo na tem, da vas čim prej pravilno obvestimo o trenutnem stanju.

Kaj vam zagotavljamo:

  • Vaši vzorci so VARNO shranjeni in skrbno vzdrževani. To je preverila tudi Javna Agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP).
  • Kadarkoli lahko dostopate do svojih vzorcev na vašo zahtevo.
  • Za shranjevanje skrbi GaiaCell, ki ima uradno dovoljenje JAZMP za shranjevanje tkiv in celic.
  • Če želite, lahko kadarkoli izberete drugega ponudnika za shranjevanje vzorcev.
  • GaiaCell je edini ponudnik za shranjevanje bioloških vzorcev v Sloveniji.
  • Trenutno ne sprejemamo novih vzorcev, a vas bomo takoj obvestili, če se to spremeni.

Za več informacij nas pokličite na 070 715 952 ali pa nam pišite na shranjevanje@gaiacell.net